21.2 C
Amsterdam

Bussen hulpgoederen uit Rotterdam naar zwarte Oekraïne-vluchtelingen

Lees meer

Vanuit Rotterdam zijn de afgelopen weken zeker acht bussen met hulpgoederen naar Polen gestuurd, speciaal om zwarte vluchtelingen uit Oekraïne in de regio te helpen.

Dit meldt Afro Magazine, dat het ‘een geweldig vertoon van een gemeenschap die voor haar mensen zorgt’ noemt. Veel zwarte vluchtelingen zouden niet dezelfde hulp krijgen als andere vluchtelingen.

De bussen vervoeren eten, kleding en sanitaire producten, wat veel zwarte vluchtelingen in de regio wellicht niet krijgen, aldus organisator African Community For African Refugees From Ukraine. Dit is een Europese organisatie die ontstond in februari.

In februari bleek dat zwarte vluchtelingen uit Oekraïne bij de Poolse grens werden tegengehouden. Sommige Afrikaanse studenten hebben dagenlang moeten wachten voordat ze Polen mochten binnengaan. Ze moesten buiten wachten, terwijl het vroor.

Ex-voetballer Clarence Seedorf heeft zich ook over de kwestie uitgesproken. In een videostatement, dat hij maakte als voorzitter van de Black Impact Foundation, zei hij dat iedereen die uit Oekraïne vlucht dezelfde behandeling verdient. De Black Impact Foundation zet zich in voor etnische minderheden die Oekraïne moeten ontvluchten.

- Advertentie -