16.8 C
Amsterdam

Canada: aanval met bijl in moskee verijdeld

Lees meer

Een 24-jarige man uit Canada heeft dit weekend tijdens het islamitische ochtendgebed moskeegangers aangevallen met een bijl en berenspray. De biddende moskeegangers wisten de man te overmeesteren.

Volgens de politie liep de man, een bewoner uit de buurt, de Dar Al-Tawheed Moskee vlakbij Toronto al zwaaiend met een bijl in. Ook spoot hij berenspray, een soort pepperspray voor zoogdieren, op het aanwezige publiek.

De Canadese premier Justin Trudeau heeft de aanslag veroordeeld. In een tweet noemde hij het voorval ‘ontzettend storend’. Hij zei dat er ‘in Canada geen plek is voor dit geweld’.

‘Ik ben in gedachten met de islamitische gemeenschap vandaag en ik koester de moed van diegenen die daar vanochtend opstonden’, aldus Trudeau.

De nationale moslimraad zegt dat er ongeveer twintig mensen aan het bidden waren toen ze werden aangevallen door de man.

‘Sommigen onder hen keerden zich dapper naar de dader en stonden het niet toe dat hij kon aanvallen. Hij werd getackeld en vastgehouden tot de politie kwam.’

De moskeegangers hebben kleine verwondingen opgelopen vanwege de spray. ‘Maar ze zijn natuurlijk erg geschrokken en zijn nu aan het herstellen.’

De politie doet onderzoek naar het geweld en houdt rekening met ‘alle mogelijke motivaties’ voor de aanslag.

- Advertentie -