22.6 C
Amsterdam

Canada onderzoekt ingehuurde antiracismeconsultant op Jodenhaat

Lees meer

De Canadese overheid gaat maatregelen nemen tegen antiracismeconsultant Laith Marouf, die het zelf voor omgerekend honderdduizend euro heeft ingehuurd voor een antiracismeprogramma. Hij plaatst in het verleden controversiële tweets over onder meer Joden, die nu weer zijn opgedoken.

Het gaat om tweets van accounts die inmiddels al van Twitter zijn verwijderd wegens overschrijdingen van de huisregels.

Op één tweet zien we Marouf bij het Vietnam Veterans Memorial in Amerika, zwaaiend met zijn middelvinger. ‘Ik zou willen dat het (monument) veel groter was, met de namen van een paar miljoen dode lijken van Amerikaanse vuilzakken.’

Nog beruchter zijn Maroufs antisemitische tweets. Zo rept hij over ‘lawaaierige zakken vol menselijke uitwerpselen, ook bekend als de Joodse witte supremacisten. Wanneer we Palestina bevrijden en ze (Joden, red.) moeten teruggaan naar waar ze vandaan komen, zullen ze terugkeren naar de laaggestemde teven van hun christelijke/seculiere, wit-supremacistische meesters’.

Marouf tweette ook kritiek op Irwin Colter, de Canadese coördinator tegen antisemitisme. Volgens Marouf is Colter een ‘Joodse witte supremacist’ en ‘de Grand Wizard van het zionisme’. Hiermee stelt hij Colter gelijk aan de leider van de racistische Ku Klux Klan. Ook zou Canada een ‘kolonie’ zijn van de ‘apartheidsstaat Israël’.

De Canadese minister van Diversiteit is verontwaardigd over de tweets en heeft een onderzoek ingesteld. Hij heeft geen uitlatingen gedaan over de subsidies aan Maroufs antiracismeprogramma.

- Advertentie -