17.9 C
Amsterdam

Canadese verpleegkundige gediscrimineerd door patiënt: 9.500 dollar schadevergoeding

Lees meer

Het mensenrechtentribunaal van de Canadese provincie Quebec heeft geoordeeld dat een hulpverpleegkundige van een ziekenhuis vlakbij Montreal 9.500 dollar schandevergoeding krijgt, omdat hij werd uitgescholden door een patiënt. De verpleegkundige is ‘van Arabische afkomst’, zo melden Canadese media.

De patiënt begon de verpleegkundige uit te schelden. Zo moest hij onder meer ‘ophoepelen naar het land waar hij vandaan kwam’ en maakte de patiënt laagdunkende opmerkingen over de etniciteit van de verpleegkundige. Toen een collega tussenbeide kwam, weigerde de patiënt zich te verontschuldigen. Hij zei dat hij niet door Arabische medewerkers wenste te worden geholpen.

Tijdens de rechtszaak beweerde de patiënt dat hij onder de morfine zat en daarom begon te schelden, maar de rechter geloofde dat niet. Ook was boosheid volgens de rechter geen excuus om discriminerende uitlatingen te doen.

Daarnaast zei de rechter dat een samenleving niet mensen uit verschillende landen welkom kan heten om ze vervolgens uit te schelden op basis van hun afkomst of religie.

De hulpverpleegkundige krijgt in totaal 9.500 Canadese dollar, omgerekend ruim 6.500 euro.

- Advertentie -