China: ‘Raad van Europa steunt terrorisme’

Lees meer

China beschuldigt de Raad van Europa van steun aan terrorisme. Ilham Tohti, een tot levenslang veroordeelde Oeigoerse intellectueel, is namelijk genomineerd voor de Vàclav Havel mensenrechtenaward, een prijs die wordt toegekend door de Raad van Europa.

De islamitische hoogleraar economie Ilhan Tohti (49) komt uit Xinjiang in het noordwesten van China, waar Oeigoerse moslims in de meerderheid zijn. Tohti werd in 2014 gevangengenomen en veroordeeld tot levenslang voor ‘separatisme en steun aan terrorisme’.

De Raad van Europa verklaart Tohti’s voordracht doordat hij ‘al meer dan twintig jaar gewerkt heeft aan het verbeteren van de situatie van de Oeigoerse minderheid en het bevorderen van de interetnische dialoog en het begrip in China.’

Het Chinese Ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat Tohti ‘een separatist was die terrorisme ondersteunt’. ‘We roepen de betrokken instelling op om deze nominatie in te trekken en te stoppen met het ondersteunen van separatistische activiteiten en terrorisme.’

Mensenrechtenorganisaties verdenken China ervan een miljoen mensen, voornamelijk Oeigoerse moslims, in internaten en heropvoedingskampen te hebben ondergebracht.

- Advertentie -

1 REACTIE

  1. Ik kan het echt niet begrijpen. Linkse media roepen altijd dat multi-culti fantastisch is en dat je respect moet hebben voor andere culturen en vooral geen kritiek mag hebben op wat nieuwkomers doen in Nederland, want het is ‘hun cultuur’.

    Dan kijken we op wereldschaal. Als er iets gebeurd wat wij ‘onmenselijk’ vinden of een ‘dictatuur’ dan gaat gelijk het vingertje de lucht in: dat mág niet hoor, dat mág niet in Nederland in onze cultuur en daarom mag iemand aan de andere kant van de aarde dat zéker niet… ..dat is onmenselijk..

    Dus buitenlanders mogen hier doen wat wij niet mogen, maar in hun eigen land mogen ze het niet ? Hoezo dubbele moraal ?

    In Nederland worden de lage inkomens de traditionele volkswijken uitgejaagd door import : net als de Han Chinezen doen in China.. ..erg he !!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here