10.1 C
Amsterdam

Christenen mogen geen huis verkopen of verhuren aan moslims in Hadath, Libanon

Lees meer

In de Libanese stad Hadath heerst sinds enkele jaren een verbod op het verhandelen van onroerend goed van christenen aan moslims. Hierdoor is het voor moslims lastig om in Hadath te wonen.

Recentelijk moest de islamitische Mohammed zijn huis verlaten, nadat hij wilde laten registeren dat zijn gezin daar woonde. De registratie werd afgewezen, zo vertelt de Britse zender BBC, en het gezin moest uitwijken naar een appartement in de stad dat nog niet af is. De wijk waarin ze woonden is christelijk en de burgemeester vond het een probleem dat zijn vrouw en dochters een hoofddoek dragen, stelt Mohammed.

Burgemeester George Aoun heeft het verbod enkele jaren geleden uitgevaardigd. Zijn doel is om de christelijke identiteit van Hadath, waarnaar vanaf de jaren negentig steeds meer moslims heen verhuisden, te behouden.

De demografische verschillen zouden een bedreiging vormen voor het vreedzaam samenleven, zo luidt Aouns verklaring. Hij zegt ook dat dit besluit is gemaakt in samenspraak met christelijke en islamitische politieke en religieuze leiders.

Voor Mohammed is de pijn daarmee niet minder groot: ‘Ik heb de burgemeester gezegd dat ik Libanees ben. En Libanezen zouden overal in Libanon moeten kunnen wonen.’

- Advertentie -