16.7 C
Amsterdam

Concert Turkse popzangeres Irem Derici afgelast na religieus protest

Lees meer

Een Turkse concertorganisator heeft een optreden van zangeres Irem Derici in de oostelijke Turkse stad Elazig geannuleerd. Dit, na protest van drie religieuze partijen, meldt de Turkse nieuwssite Duvar.

De populaire Derici zou morgen optreden tijdens een lokaal culinair festival. Maar drie religieuze politieke partijen in de stad protesteerden tegen haar komst. Ze vormt een ‘bedreiging van de morele waarden van inwoners’ en ondersteunt ‘perversie’, aldus de drie partijen in een verklaring. Derici staat bekent om haar steun voor LHBT-rechten.

 

Derici betreurt de annulering en belooft dat ze haar fans in Elazig ‘zo snel mogelijk’ zal ontmoeten.

Dit is niet de eerste keer dat lokale partijen protesteren tegen concerten. De afgelopen maanden zijn verschillende – veelal Koerdische – evenementen afgelast in steden en districten waar Erdogans AKP regeert. Die partij voert volgens critici en analisten een heuse cultuuroorlog in aanloop van de algemene verkiezingen van volgend jaar.

De conservatieve moslimpartij Saadet is één van de drie partijen die aandrong op het stoppen van het concert. Saadet is een van de zes oppositiepartijen die deel uitmaken van een anti-Erdogan-coalitie die de Turkse president wil verslaan bij de verkiezingen van 2023.

- Advertentie -