10.7 C
Amsterdam

Conflict tussen Israël en Gaza escaleert

Lees meer

Israëlische luchtaanvallen in Gaza hebben vandaag het leven gekost aan vier Palestijnen, onder wie een tienjarig meisje.

In twee dagen tijd zijn er nu tenminste 25 Palestijnen gedood, onder wie vijf kinderen en vijf vrouwen. Daarnaast zijn tenminste 37 Palestijnen gewond geraakt als gevolg van de Israëlische aanvallen.

Israël verklaarde dat de aanval van vannacht gericht was tegen een commandant van de Islamitische Jihad, die betrokken is bij de productie van raketten in de Gazastrook. De commandant, Ali Hassan Muhammad Ghali, zou om het leven zijn gekomen.

Gisteravond zei dat Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant dat er meer dan 400 raketten vanuit Gaza werden gelanceerd op Israël. Deze beschietingen hebben niet tot doden geleid aan Israëlische kant, wel tot 25 gewonden gewonden.

Islamitische Jihad, een Palestijnse verzetsbeweging op de Gazastrook, begon vorige week met raketaanvallen in reactie op de dood van de Palestijnse vrijheidsstrijder Khader Adnan, die na een hongerstaking van 87 dagen overleed. Israël besloot daarop luchtaanvallen uit te voeren op de Gazastrook.

- Advertentie -