13.3 C
Amsterdam

Conservatieve Australische imam hekelt geliefde ramadanmarkt

Lees meer

Een Australische imam heeft stevige kritiek op de populaire ramadanmarkt in Sidney. Hij vergelijkt de markt met een beroemd uitgaansdistrict in de stad.

‘Hebben jullie gezien in onze gemeenschappen wat er van ramadan geworden is?’, zegt de imam in zijn TikTok-video die hij maandag online zette. Het hoge commerciële gehalte van de ramadanmarkt gaat volgens hem in tegen de ware geest van de vastenmaand.

Elk jaar organiseren moslims in Sidney een ramadanmarkt in Haldon Street in de wijk Lakemba, in het zuidwesten van de stad. Tijdens de ramadan mogen moslims overdag niet eten. Dat doen ze in de avond. In Haldon Street is een food market ontstaan, waar beroemde koks gerechten uit het Midden-Oosten, Pakistan en India serveren.

De ramadanmarkt in Sydney is de afgelopen tien jaar steeds populairder geworden. Naar verwachting zal de markt deze vastenmaand meer dan een miljoen bezoekers trekken, moslims en niet-moslims. Naast hamburgers – van kippenvlees, rundervlees en kamelenvlees – worden er verschillende toetjes aangeboden, waaronder de beroemde Libanese zoete Knafeh, de traditionele baklava uit het Midden-Oosten, zelfgemaakte churros en met chocolade bedekte aardbeien en marshmallows.

De imam, die zich Imam Boost noemt, gelooft niet dat je er als moslim goed aan doet om de ramadan zo te vieren. De vele niet-moslims die op deze markt afkomen en de lange rijen voor de eetkraampjes, vormen het bewijs dat de ramadanmarkt te commercieel is geworden.

- Advertentie -