Corona-virus gaat Oeigoerse kampen vol treffen, waarschuwen experts

Lees meer

Experts vrezen dat het dodelijke Corona-virus, dat inmiddels al aan meer dan tachtig mensen het leven heeft gekost, ook de Chinese provincie Xinjiang zal bereiken. Hier zitten meer dan een miljoen islamitische Oeigoeren gevangen in concentratiekampen.

Het Corona-virus kan een totaal nieuwe dimensie toevoegen aan de Xinjiang-crisis, zegt de Amerikaanse China-deskundige Adrian Zenz. Volgens Zenz zitten er 1,5 miljoen Oeigoeren opgesloten in de kampen.

De Oeigoerse gevangenen zitten dicht op elkaar en leven in erbarmelijke omstandigheden. Ze lopen daardoor niet alleen het risico heel snel besmet te worden, maar ook eerder aan het virus te bezwijken, zegt ook historicus James Millward.

De hoogleraar Chinese geschiedenis aan de Georgetown University in Washington stelt dat de kampen in Xinjiang helemaal niet zijn voorbereid op een crisis als deze. Hij vindt dat de Oeigoeren vrijgelaten moeten worden om een humanitaire ramp van ongekende omvang voor te zijn.

- Advertentie -

9 REACTIES

  1. Het Corona-virus is misschien door de vs geplaatst om China op haar pootjes te krijgen, of China krijgt Karma op haar gezicht terug vanwege de erbarmelijke omstandigheden die de oeigoeren ondergaan omdat zij simpelweg in een schepper geloven die claimt deze hele universum te hebben gecreerd.

    • Zolang moslims mishandelen en folteren. Kinderen en vrouwen vermoorden, zonder reden. Dat is wat God hen heeft gegeven , een ongeneeslijke virus , eindelijk worden ze beloont voor hetgeen zij hebben gedaan.

  2. Wat een vreemde reacties hier, zolang christenen, boeddhisten, hindoes, atheïsten doden en martelen, krijgen ze een virus. Wat een misselijk makende opmerking die menselijkheid vreemd is. Bah

  3. Allah is Groot ziet hoordt en voelt alles ,, Allah beoordeeld en niet mens…,Subhanallah dat dit nu voorkomt in China ..Moslim’s van de rest van Wereld zit dit als bestraffing wat China aan onze Moslims deed ..Ik zeg dat mijn gebeden zijn gehoord door Allah ..Allah weet het best 🤲🏼🤲🏼🤲🏼..Allah moge onze mens op dit Helaal, Planeet beschermen tegen het onrecht ,, Moge onze Moslims beschermen tegen het kwade ..Allah geef onze Sbar en laat onze hart zuiveren tegen kwade en leed ons een weg naar het Goede in helal en hier banaals ..Allah is mijn schepper , beschermer tegen alles ..Allah Akbar ..Er is Geen GOD BEHALVE ALLAH EN IK HOU VAN JOU ALLAH ,,Mijn ziel en geest behoord tot jou ..🤲🏼🤲🏼🤲🏼❤️❤️❤️❤️❤️

  4. het is tijd voor bezinning wij als mensheid moeten stappen terug weg met de dollartekens in de ogen het draait dus niet alleen om geld geld geld maar de basisbehoeften SNAP DAT NOU EENS MENS!!!We hebben al die troep die ze produceren om meer en meer geld te hebben NIET NODIG een brood een maaltijd per dag een dak wat warmte een douche dat is genoeg toch??????En een beetje spielerij ook dat nog maar de rest kan de mens missen als kiespijn hebben we gewoon NIET NODIG!Laat de natuur onze afleiding zijn terug naar the simple life thats all!!!Niet elk jaar drie keer op vakantie een nieuwe auto een nieuw bankstel etc etc etc etc

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here