11.3 C
Amsterdam

Crisis BIJ1 Amsterdam lijkt bezworen na ‘positieve’ ledenvergadering

Lees meer

De fractiecrisis binnen de Amsterdamse afdeling van BIJ1 lijkt bezworen, meldt het Parool. Tijdens een ‘positieve’ ledenvergadering is het fiat gegeven om ‘samen door te gaan’.

De afgelopen periode liep een richtingenstrijd hoog op binnen BIJ1 Amsterdam. De op social media populaire Nilab Ahmadi, die ook de meeste stemmen had gehaald, bepleitte een meer activistische koers. Carla Kabamba, die samen met Ahmadi en fractievoorzitter Jazie Veldhuyzen het BIJ1-smaldeel in de raad completeert, staat een meer bestuurlijke lijn voor.

De ledenvergadering diende als lijmpoging en lijkt in die missie geslaagd. ‘Het was heel verbindend’, aldus Kabamba. ‘We hebben vandaag alles besproken en we zijn nu op een punt dat we verder kunnen. Ook Ahmadi: spreekt van ‘een stap in de goede richting. Op professioneel gebied gaat het goed tussen mij en Carla’.

Ahmadi diende eerder ook een klacht in over ‘machtsmisbruik’, die ongegrond zou zijn verklaard. Daar wil Ahmadi niks meer over kwijt. ‘Voorlopig’ blijft Ahmadi bij de partij, zegt ze tegen het Parool. ‘Ik ben echt heilig overtuigd van de beginselen van BIJ1.’

- Advertentie -