16.6 C
Amsterdam

Cumberbatch-familie mogelijk aangeklaagd voor slavernijverleden

Lees meer

De familie van de Britse acteur Benedict Cumberbatch zal mogelijk herstelbetalingen moeten doen aan eilandstaat Barbados. De familie vergaarde in de achttiende en negentiende eeuw rijkdom met slavernij.

De Amerikaanse nieuwssite the Daily Beast meldt dat Cumberbatch, bekend van zijn rol als plantage-eigenaar in de film 12 Years a Slave, afstamt van plantagehouders uit Barbados. De regering van Barbados, een eiland in het Caraïbisch gebied, wil dat afstammelingen van slavenhouders herstelbetalingen overmaken. De acteur suggereerde eerder dat hij zijn rol in 12 Years a Slave gedeeltelijk op zich nam om boete te doen voor het verleden van zijn familie.

De voorvaderen van Cumberbatch kochten in 1728 de Clelandplantage aan de noordkant van het eiland. De familie hield de plantage met totslaafgemaakten tot de afschaffing van de slavernij in het Britse Rijk in 1834.

Al eerder eiste de regering van Barbados herstelbetalingen van de Britse politicus Richard Drax, erfgenaam van de grootste plantage op het eiland, Drax Hall.

- Advertentie -