15.8 C
Amsterdam

Cursus zelfverdediging moet Amerikaanse moslima beschermen tegen geweld

Lees meer

In de Amerikaanse staat Colorado neemt het geweld tegen moslims toe. Een plaatselijk islamitisch centrum biedt moslimvrouwen een training in zelfverdediging aan.

De cursus bestaat uit een fysieke training, aangevuld met tips over de beste manier om je te beschermen in gewelddadige situaties. De cursus is in het leven geroepen vanwege de toenemende misdaad en anti-moslimincidenten in het gebied, bericht de Indonesische krant Republika.

De stad Aurora, waar de cursus wordt gegeven, staat bekend als de meest multiculturele van de staat Colorado en heeft een grote islamitische gemeenschap.

Volgens de Amerikaanse organisatie Council on American-Islamic Relations is sinds 2021 het aantal anti-moslim incidenten in de VS met 28 procent toegenomen. Maar niet alle gevallen worden gemeld en het vertrouwen van Amerikaanse moslims in de staat neemt sinds de aanslagen op 11 september 2001 af.

Tijdens de training wordt de deelneemsters onder meer geleerd de hoofddoek niet te strak te dragen voor het geval er aan getrokken wordt. Ook worden ze geschoold in taekwondo-technieken.

- Advertentie -