10.7 C
Amsterdam

Dakloze Mo krijgt nieuw gebit na inzamelingsactie

Lees meer

‘Je bent veel knapper geworden’ zegt de tandheelkundige Gulhan Sahin uit Schiedam tegen de grijnzende Mo. Dat kan de dakloze man uit Almere nu breed en onbeschaamd doen met zijn nieuwe prothese. Na acht jaar zonder tanden te hebben geleefd, is hij na een inzamelingsactie de eigenaar van een gloednieuw gebit. Zo meldt de Rotterdamse stadszender Rijnmond.

Acht jaar lang leefde Mo slechts op één snijtand in zijn mond. Totdat de Almeerse winkeleigenaar Abdel Karim El Hafian een aantal maanden geleden met een inzamelingsactie begon. De dakloze Mo komt meerdere keren per dag langs in zijn winkel in Almere en helpt hem dan met allerlei kleine klusjes.

“Ik ken hem al langere tijd. Zag hem op straat rondlopen en mensen om geld vragen. Mijn vraag was dan altijd of hij niet iets te eten wilde”, zegt Abdel Karim. ‘Maar met slechts één snijtand is dat niet altijd even makkelijk. Vandaar deze actie.”

Volgens tandarts Fons Scholten was het realiseren van de prothese nog een behoorlijke klus. “Het was niet alleen maar het maken van een kunstgebit voor iemand. Zo iemand is al gewend aan het niet dragen van een gebit, daar hebben we de prothese ook op aangepast.”

Voor Scholten is het vooral belangrijk dat Mo straks weer goed kan praten en eten. Nu Mo’s prothese is geplaatst zal hij de komende weken worden begeleid naar ‘zijn mond vol tanden’.

- Advertentie -