14 C
Amsterdam

Daten voor vlag en vaderland: Iran ontwikkelt islamitische Tinder-variant

Lees meer

De nieuwe Iraanse datingapp Hamdan – ‘metgezel’ – moet gebruikers helpen om een huwelijkspartner te vinden. Dit schrijft de Britse krant the Guardian.

De app is ontwikkeld door een staatsinstelling, als antwoord op andere datingsapps, zoals Tinder, Bumble en Inner Circle, die officieel zijn verboden in Iran.

‘Familie is het doelwit de duivel, en [Irans vijanden] proberen hun eigen ideeën hierover op te leggen’, aldus een woordvoerder van Hamdan.

Hamdan is bedoeld voor mannen en vrouwen die expliciet op zoek zijn naar een huwelijkspartner. Gebruikers moeten hun identiteit verifiëren en zich onderwerpen aan een psychologische test voordat ze de app mogen gebruiken.

Wanneer een match is gemaakt, introduceert de app de families aan elkaar. Een speciale consulent zal het koppel begeleiden en de eerste vier jaar na het huwelijk bijstaan.

De Iraanse ayatollahs maken zich zorgen over het feit dat mensen steeds later trouwen en het geboortecijfer afneemt. De islamitisch verantwoorde datingapp moet dit tegengaan.

- Advertentie -