17.1 C
Amsterdam

De Amerikaanse honkbaldroom van Curaçao

Lees meer

De documentaireserie ‘Homerun Curaçao’ belicht het succes van Curaçaose jonge mannen in de Noord-Amerikaanse honkbaltop. Het kleine eiland blijkt hofleverancier van honkbaltalent.

Een op tienduizend inwoners van het eiland Curaçao wordt professioneel honkbalspeler in Noord-Amerika. Vijf spelers uit de Noord-Amerikaanse Major League Baseball, de eredivisie van het honkbal, zijn afkomstig van Curaçao. Hoe deze sporters vanaf een klein eiland terechtkwamen in de miljoenencompetitie van Amerika, is te zien in de nieuwe driedelige documentaireserie Homerun Curaçao. Behalve over honkbal gaat het ook over dromen, doorzettingsvermogen en het belang van een positief hulpvaardig netwerk.

In de documentaire komen professionals Jurickson Profar, Andrelton Simmons en Didi Gregorius aan het woord. Daarnaast is er het vijftienjarige talent Clay Winklaar die droomt van een carrière als honkballer.

‘Jonge talenten van het eiland worden door de Amerikaanse clubs vastgelegd met contracten van 125.000 tot 1,6 miljoen dollar, vertelt Ellen Danhof, producent bij IDTV. ‘Het maakt elke Curaçaoënaar trots om onderdeel van dit succes te zijn. Met deze serie zoomen we in op zowel de internationale succesverhalen van de honkbalsterren als op de lokale levens van hun families en gemeenschap. Zo ontrafelen we gaandeweg het geheim en onontdekte talent van Curaçao.’

De driedelige serie van Omroep Swart en IDTV is te zien vanaf drie mei, elke woensdag om 21.45 uur op NPO 3 en NPO Start.

- Advertentie -