11.3 C
Amsterdam

Den Haag: Denk neemt lokale moslimpartij over

Lees meer

De Islam Democraten sluiten zich aan bij Denk. De lokale partij heeft een zetel in de Haagse gemeenteraad.

Fractievoorzitter Tahsin Cetinkaya van de Islam Democraten wil er volgend jaar mee stoppen. De Islam Democraten gaan volgend jaar door als Denk en moeten nog een nieuwe lijsttrekker kiezen.

Denk verwacht vijf zetels te halen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van maart haalde Denk in de Hofstad acht procent van de stemmen, goed voor vier zetels.

In Den Haag zijn op dit moment drie islamitische partijen in de gemeenteraad vertegenwoordigd: Islam Democraten, de Partij van de Eenheid (PvdE) van Arnoud van Doorn en Nida. Denk is (nog) niet in de Haagse gemeenteraad vertegenwoordigd. Arnoud van Doorn kondigde eerder dit jaar aan te zullen stoppen. Het is onduidelijk of de PvdE wel aan de volgende gemeenteraadsverkiezingen zal meedoen, want er heeft zich nog geen opvolger voor hem aangediend.

De Haagse Denk-voorzitter Abdoel Haryouli zegt tegen AD Den Haag dat zijn partij uitgaat van de ‘eigen kracht’ en met ‘een goed verhaal’ zal komen.

‘De partijen die nu de stad regeren hebben het verknald. Die moeten zich echt zorgen gaan maken’, zegt Islam Democraten-leider Cetinkaya tegen Omroep West.

- Advertentie -