13.7 C
Amsterdam

Den Haag: hindoes mogen eindelijk legaal bloemen offeren in het water

Lees meer

Hindoes mogen binnenkort in Den Haag legaal bloemen, rijst en andere biologische spullen offeren door ze in het water te gooien. De gemeente en het waterschap zijn akkoord, meldt AD Den Haag.

De plek waar hindoes mogen offeren straks is de kade onder de Waldorpstraat. Vanaf volgend jaar kunnen Haagse hindoes er diensten houden en bloemen en andere natuurlijke producten offeren door ze in het water te gooien en zo terug te schenken aan de natuur.

Onder de brug komt een soort prieel met Indiase uitstraling, vertelt CDA-raadslid Kavish Partiman, die lange tijd voor de aparte offerplek heeft gepleit. Hij is blij met deze plek omdat hindoes vroeger soms stiekem naar de binnenwateren gingen om te strooien, met het risico beboet te worden.

Volgens hindoepriester Vikash Tewarie geef je met offers iets terug aan de natuurlijk, vertelt hij aan de krant. ‘In alle rituelen zit duurzaamheid verweven. Je ziet letterlijk die circle of life. Alles in dit leven heeft het goddelijke en dat willen we weer teruggeven aan het goddelijke.’

- Advertentie -