8.6 C
Amsterdam

Den Haag: Koerdisch protest tegen gebruik chemische wapens Turkije

Lees meer

Gisteren demonstreerden tientallen Koerden bij het pand van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW). Ze protesteerden tegen het gebruik van chemische wapens door het Turkse leger tegen Koerdische dorpen.

Veel demonstranten droegen witte pakken en sommigen hadden ook een gasmasker op. Ze hadden borden meegenomen, met teksten als ‘VN: Stop de dictator (Erdogan, red.)’ en ‘OPCW, doe je ogen open en stop de dictator’.

Vorig jaar december bestormden boze demonstranten het OPCW-gebouw, sommigen drongen het gebouw ook binnen. Om een herhaling te voorkomen, was er veel politie aanwezig.

De OPCW weigerde onlangs een Koerdische delegatie te ontvangen, die bewijzen had verzameld over Turks gebruik van chemische wapens tegen Koerden in Noord-Irak. Hier zijn de demonstranten erg verbolgen over.

‘Door te weigeren ons bewijs te ontmoeten en te ontvangen, hebben ze eens te meer aangetoond dat ze niets meer zijn dan een instrument van de imperialistische machten. De OPCW heeft brieven van Koerdische organisaties genegeerd, oproepen van politici afgewezen en weigert zelfs maar de smeekbeden te erkennen van de mensen die het is opgericht om te beschermen.’

- Advertentie -