Den Haag wil met nieuwe aanpak ‘verborgen vrouwen’ uit isolement halen

Lees meer

De Haagse wethouder Bert van Alphen (GroenLinks) wil tweehonderd vrouwen in zijn stad uit hun gedwongen isolement halen, meldt Omroep West.

Ongeveer tweehonderd vrouwen in Den Haag zouden bijvoorbeeld zijn uitgehuwelijkt of kunnen de Nederlandse taal niet spreken. Van Alphen wil dat professionals als huisartsen en docenten weten dat zulke vrouwen bestaan. Ook wil de wethouder ervaringsdeskundigen inschakelen om ‘achter de voordeur’ te kunnen komen.

Eén van de ervaringsdeskundigen is de van oorsprong Turkse Hatice (foto, 40). Ze moest haar familie en vrienden achterlaten. ‘Ik kende hier bijna niemand en sprak de taal niet. Daarom voelde ik me lang geïsoleerd.’

Uiteindelijk trok Hatice de stoute schoenen aan en ging ze naar het gemeenteloket omdat zij Nederlands wilde leren. Hatice gaat zich nu inzetten voor vrouwen in eenzelfde situatie.

- Advertentie -

2 REACTIES

  1. Dan worden die vrouwen verstoten door hun man : ze zijn immers ongehoorzaam…
    Vervolgens halen ze een verse bruid uit hun thuisland en wij mogen bijstand betalen
    aan de vrouw en haar kinderen. En weer een extra huis aanleveren natuurlijk…

    Conclusie : shop de echtgenoot het land uit. Geen extra uitkeringen, geen import bruid.

  2. Ik ben het helemaal met je eens. Vrouwen uit hun isolement halen vind ik wel prima, laat ze zelf beslissen wat ze willen, vrijheid of geen hoofddoek of misschien een ander geloof?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here