15.8 C
Amsterdam

Denk Almere wil stemlokaal in moskee

Lees meer

Denk wil de opkomst tijdens verkiezingen in ‘bepaalde wijken’ van Almere verhogen door moskeeën als stemlokaal te gebruiken. Zo meldt de nieuwssite 1Almere.

Denk-raadslid Hassan Buyatui heeft daartoe een motie ingediend, waarin hij onder meer opmerkt dat Almeerse kerken ook ‘wel eens’ dienst doen als stemlokaal en moskeeën niet.

Dit terwijl islamitische gebedshuizen in Almere ‘prima’ te gebruiken zijn als stemlokaal, stelt de motie, en dat zou ‘eventueel’ tot positieve opkomstpercentages kunnen leiden tijdens de verkiezingen.

Bij de laatste verkiezing lag de opkomst in Almere tien procent lager dan het gemiddelde in Nederland (77,7 procent), schrijft 1Almere. In de motie van Denk wordt zelfs gesproken van ‘60 procent niet-stemmers’ in bepaalde wijken. Binnen de gemeenteraad zou volgens Denk ‘voldoende draagvlak’ zijn om naar manieren te zoeken om met die ‘niet-stemmers’ in contact te komen.

Om die groep naar de stembus te krijgen, stelt Denk de moskee voor als locatie. De partij wil dat de burgemeester daarover in gesprek gaat met moskeebesturen.

- Advertentie -