11.2 C
Amsterdam

Denk hekelt SP-Kamerlid vanwege ‘islamofobe’ punkmuziek

Lees meer

Sommige Denk-leden en islamitische twitteraars zijn boos op SP-Kamerlid Peter Kwint. Die raakte een nogal gevoelige snaar door een foto van een ‘islamofobe’ muziekvoorkeur te twitteren.

De SP’er deelde gisteren een lp van de Marokkaanse punkband Taqbir, met op de albumcover de Kaäba in Mekka die wordt geraakt door een sloopkogel. En dat valt slecht bij sommige moslims, want de Kaäba is het centrale heiligdom in de islam.

‘Je mist echt alle empathie voor moslims’, twittert het Haagse Denk-raadslid Nur Icar, die ook valt over de albumtitel ‘Victory belongs to those who fight for a right cause’, ‘Het zou je sieren als je deze tweet verwijderd. #Islamophobia’

Het landelijke partijaccount van Denk beaamt Icars tweet. Ook Achraf el Johari, hbo-rechtendocent en Denk-Lid, is het met zijn kritiek eens. Hij noemt de albumcover ‘islamofobe symboolpolitiek’ en vindt dit een zoveelste bewijs dat de SP geen ‘inclusieve partij’ is.

‘Islamofobe commies (communisten, red.) bij de SP. De heiligste moskee ter wereld kan van hen in brand en tegen de vlakte. Te walgelijk voor woorden’, reageert een andere islamitische twitteraar.

Zelf reageert Kwint, die vaker zijn voorkeuren binnen het punk- en metalgenre op Twitter deelt, dat het hem geenszins om ‘islamofobie’ te doen is. Hij zegt ‘deze plaat al wel tien keer gedeeld’ te hebben en dat de cover hem niet eens was opgevallen tot hij negatieve reacties binnenkreeg. ‘Ken de plaat oorspronkelijk met een andere cover en heb deze net binnen.’

- Advertentie -