22.9 C
Amsterdam

Denk: ‘PKK was aanwezig op het stembureau’

Lees meer

De massale vechtpartij tussen Turken en Koerden op de laatste stemdag voor de Turkse verkiezingen krijgt een staartje. In de Tweede Kamer heeft Denk-Kamerlid Stephan van Baarle gevraagd of de Koerdische PKK, die te boek staat als terreurorganisatie, aanwezig was in de RAI. Minister van Sociale Zaken Karien van Gennip zegt dat de politie ‘nog onderzoek doet’.

De vechtpartij in de RAI blijft de gemoederen bezighouden. De Kanttekening sprak eerder een anonieme waarnemer die onder meer zijn portemonnee met duizend euro is verloren en de schuld compleet neerlegde bij de Groen Links Partij: ‘Ze spreken geen Nederlands, zien er uit als militanten en hebben ook geen ID-kaart. Echt, alsof ze net uit de bergen zijn gekomen.’

Turken in Nederland kunnen niet meer stemmen. De verkiezingsdag in Turkije is aanstaande zondag op 14 mei. Mocht geen van de presidentskandidaten een meerderheid behalen, dat heel goed mogelijk is gezien de peilingen, dan volgt een tweede ronde. Turken, ook die in het buitenland, kunnen dan weer naar de stembus. Minister Van Gennip onderzoekt alvast of stemmen ook per post kan, meldt de Turkse nieuwssite SonHaber.

 

- Advertentie -