14.3 C
Amsterdam

Denk Rotterdam: ‘Vooral migrantenouderen dupe van corona-oplichting’

Lees meer

Het Rotterdamse raadslid Faouzi Achbar (Denk) waarschuwt voor malafide administratiekantoren die de coronacrisis misbruiken om veel te hoge facturen te sturen voor hun diensten.

Mensen die overheidssteunmaatregelen aanvragen kloppen soms aan bij deze kantoren. Voor het invullen van een simpel formuliertje, twee minuten werken, vragen deze malafide administratiekantoren tot wel 220 euro, aldus Achbar.

In een brief aan de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb schrijft Achbar dat de Kamer van Koophandel een waarschuwing heeft geplaatst bij de regelingencheck van de overheidssteunmaatregelen.

‘De Kamer van Koophandel waarschuwt dat er bedrijven zijn die zich presenteren als overheidsinstantie en die aanbieden om tegen betaling ondernemers te helpen bij het aanvragen van de regelingen rond corona.’

De meeste gedupeerden zijn migrantenouderen die de Nederlandse taal nauwelijks tot niet machtig zijn, zegt Achbar op basis van informatie uit zijn Turks-Nederlandse netwerk. De Denk-politicus vindt dat het stadsbestuur in haar communicatie rekening moet houden met taalbarrières die kunnen optreden bij deze doelgroep.

- Advertentie -