20.2 C
Amsterdam

Denk steunt campagne BBB, ook met het oog op de Eerste Kamer

Lees meer

In Overijssel sluit de politieke partij Denk zich aan bij de campagne van de Boer Burger Beweging (BBB). ‘We hopen iedereen, als ze gaan, te overtuigen voor de BBB te kiezen’, laat de rechts-populistische boerenbeweging weten.

Denk doet in Overijssel zelf niet mee aan de verkiezingen voor de Provinciale Staten, die woensdag gehouden worden. In het Algemeen Dagblad vertelt de partij dat ze ‘raakvlakken’ ziet met de BBB. Kaya gaat zelf niet flyeren voor die laatste partij, maar zal de campagne van de nieuwe beweging van boegbeeld Caroline van der Plas wel steunen.

De BBB heeft zelf intussen haar verkiezingsfolder in het Turks vertaald. ‘Beide partijen staan voor familiewaarden’, licht BBB-partijvoorzitter Erik Stegink de bijzondere samenwerking toe.

Hij vertelt dat de samenwerking voor beide partijen mogelijk voordelen kan bieden in de verkiezingen voor de Eerste Kamer. Die Kamer wordt gekozen door de leden van de Provinciale Staten. Als Denk niet slaagt in haar streven één zetel te verwerven in de Senaat, kan die partij mogelijk wel de BBB aan een extra zetel helpen, hoopt Stegink.

- Advertentie -