15.1 C
Amsterdam

Denk: Wilders welkom in Schilderswijk, zolang hij zich gedraagt

Lees meer

Een aangekondigd bezoek van PVV-leider Geert Wilders aan de Haagse Markt woensdag, een dag voor de Europese verkiezingen, zorgt voor politieke spanningen tussen de partijen PVV en Denk. 

‘Wat ons betreft is Geert Wilders welkom op de Haagse Markt om campagne te voeren, zolang hij zich maar gedraagt en zich aan onze fatsoensnormen houdt’, schrijft Denk Den Haag op X. ‘Op onze prachtige en superdiverse Haagse Markt accepteren en respecteren we onderlinge verschillen. Welkom Geert!’

Dit schiet PVV-raadslid Sebastian Kruis in het verkeerde keelgat. Het woord ‘ons’ lijkt de boosdoener. ‘Wie denken jullie wel niet dat jullie zijn eigenlijk?’, reageert het omstreden raadslid, bekend van een zogenoemd razziabericht dat hij vorig jaar plaatste.

‘Laten we Den Haag de-islamiseren, in plaats van de haat faciliteren. Huis voor huis, straat voor straat en wijk voor wijk Den Haag weer vrij maken van deze geïmporteerde haatideologie’, schreef Kruis toen na een Palestina-demonstratie.

Hij noemt de ‘tweet’ van Denk over de komst van Wilders nu ‘misplaatst’. Het zou volgens hem getuigen van ‘grootheidswaan’ die niet zou matchen met wat Denk in werkelijkheid is. ‘Een splinterpartij met een slechte agenda voor Den Haag.’

- Advertentie -