20.5 C
Amsterdam

Aan FvD gelieerde beweging verzamelt ‘bewijsmateriaal’ voor de ‘tribunalen’

Lees meer

FvD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen zorgde voor commotie door zijn D66-collega Sjoerd Sjoerdsma met een corona-tribunaal te bedreigen. Zo’n tribunaal worden ook bepleit door anti-vaccinatiebeweging Police for Freedom, die banden heeft met FvD. Om die tribunalen mogelijk te maken, is de organisatie al een eigen ‘recherchedienst’ begonnen.

Afgelopen zaterdag, op een bijeenkomst in Oss, sprak Thierry Baudet zijn steun uit voor Police for Freedom. ‘Ik bewonder deze mensen en ik steun ze waar ik kan’, zei de FvD-leider.

Wie zijn Police for Freedom? Police for Freedom is een internationale beweging en komt voort uit de Spaanse beweging Policías Por La Libertad, die in 2020 werd opgericht. De organisatie zet zich in voor politieagenten, brandweerlieden, veiligheidspersoneel en militairen die moeite hebben met de coronamaatregelen van het kabinet en zich ook niet willen laten vaccineren.

De organisatie is behalve in Spanje en Nederland ook actief in Australië, Canada, Denemarken, Finland, Griekenland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Ex-agent Dennis Spaanstra is de initiatiefnemer en de grote man achter de Nederlandse tak van Police for Freedom.

Spaanstra beweert sinds 1989 te hebben gediend bij het leger, de marechaussee en uiteindelijk de politie. Hij is naar eigen zeggen ‘sinds 2017, 2018 niet meer in actieve dienst, vanwege een intern conflict en een beroepsziekte’. Ook was hij regionaal voorzitter bij de politievakbond, maar vond dat die te weinig zaken voor de politie regelde. Hij richtte een eigen vakbond op: MV2.

De Facebookpagina van MV2 deelde lange tijd oproepen die je bij een politievakbond zou verwachten, totdat in juni 2020 enkele coronasceptische berichten worden gedeeld, waarin onder meer wordt gehint op een vaccin-complot waarachter Bill Gates zou zitten.

Police for Freedom is Spaanstra’s nieuwste initiatief. De organisatie haalde hier het nieuws met een van haar coronasceptische marsen, namelijk die in Barneveld die uiteindelijk gewelddadig verliep. In september stopte de beweging met deze marsen, om zich bezig te houden met het verzamelen van verklaringen van ongevaccineerde docenten, verpleegkundigen, marechaussees en militairen die gediscrimineerd zouden worden.

Vorige week meldde Blue Tiger Studio, een Youtube-kanaal dat verbonden is aan de omstreden uitgeverij De Blauwe Tijger, dat Police for Freedom een eigen ‘recherchedienst’ is begonnen.  ‘Daadkracht is bewijs verzamelen’, aldus Dennis Spaanstra.

Hij zoekt vrijwilligers voor Police for Freedom om informatie te verzamelen, zegt hij in Blue Tiger Studio. De getuigenisverklaringen van ‘slachtoffers’ van het vaccinatiebeleid zijn het ‘eerste begin van een onderzoek’. Er hebben zich volgens Spaanstra ook gepensioneerde politiemensen gemeld, die het werk professioneel doen.

‘We kunnen onmogelijk tribunalen houden en mensen veroordelen als we niet met feiten komen. Die moet je hebben, dat worden langdurige tribunalen.’

- Advertentie -