13.1 C
Amsterdam

Disney lanceert database met moslim-filmmakers voor betere representatie

Lees meer

De islamitische belangengroep Pillars Fund heeft in samenwerking met Disney een database van islamitische filmmakers, acteurs en andere filmprofessionals gelanceerd, om moslims beter te representeren op het witte doek. Dit bericht de Turkse zender TRT.

De ‘Pillars Muslim Database’ kan worden gebruikt door regisseurs, producers en castingmanagers om artiesten uit te nodigen met wie ze willen samenwerken.

‘Pillars is Disney ongelooflijk dankbaar voor de samenwerking met ons aan deze belangrijke en historische bron. We maken het gemakkelijker dan ooit om moslimprofessionals te vinden om aan een film- of televisieproject te werken’, zegt Pillars Fund.

Disney is zijn beurt om ‘vereerd om de nieuwe Pillars Muslim Artist Database te ondersteunen’ en zo ‘ondervertegenwoordigde stemmen en onvertelde verhalen te versterken’.

Het initiatief is een reactie op een rapport uit deze zomer dat stelde dat er te weinig moslims in Hollywoodproducties zijn en daarom vaak stereotype worden verbeeld.

‘Onze gemeenschappen zijn decennialang grotendeels achter en voor de camera verdwenen. Dit heeft niet alleen geleid tot vreselijke verkeerde voorstellingen van moslims op het scherm, maar er is een hele demografie van getalenteerde artiesten die onderbenut zijn’, aldus Pillars Fund.

De voor een Oscar genomineerde Pakistaans-Britse acteur (voor de film Sound of Metal) Riz Ahmed (foto) is lid van de adviescommissie van Pillars Fund, dat beurzen geeft aan veelbelovende islamitische filmmakers.

- Advertentie -