17.9 C
Amsterdam

Dominee in Urk: volgens islam maken terroristen meeste kans op hemel

Lees meer

Een dominee preekte gistermiddag in de Maranatha-kerk in Urk dat moslims volgens de islam de meeste kans maken om in de hemel te komen als ze een terreurdaad plegen.

Predikant Reinier van Kooten uitte kritiek op andere godsdiensten, zoals het boeddhisme ‘waarbij je moet mediteren om los te komen van materie, maar als je uit je meditatie loskomt zit je weer op de grond’.

Het christendom zou ook superieur zijn aan de islam. Dit, omdat volgens Van Kooten het betreden van de hemel niet van jezelf, maar van Gods uitverkiezing afhangt.

In de islam moet je eerst de vijf zuilen (geloofsbelijdenis, bidden, aalmoezen, vasten en de Mekka-reis) uitvoeren voordat je kans maakt op de hemel, aldus Van Kooten.

Van Kooten zei dat ‘als je [als moslim] een terreurdaad doet, dan heb je nog het meest kans dat je in de hemel komt’.

Het bewuste fragment uit zijn preek leidt tot kritische reacties op Twitter. ‘Waarom zouden zoveel mensen daar toch op xenofobe partijen stemmen?’, vraagt een twitteraar zich retorisch af.

Een islamitische twitteraar vraagt aan SGP-leider Kees van der Staaij of hij dit bedoelt wanneer hij het in de Tweede Kamer heeft over ‘Heb elkaar lief’: ‘Of is dit niet het ware christendom?’

Weer een andere twitteraar schrijft: ‘Het Christendom is de enige ware godsdienst volgens ‘dominee’, maar waarom hebben ze er dan 87 verschillende takken, die allemaal vinden dat zij de juiste richting bewandelen? Die bovendien vaak onderlinge haat en nijd laten zien.’

In zijn preek keerde de dominee zich ook tegen de ‘genderideologie’ die de binaire verdeling van de mensheid in mannen en vrouwen ter discussie stelt. ‘Het is toch van de gekken. Ik kan mij laten ombouwen, maar iedere cel in mijn lichaam laat zien dat ik man ben.’

Dominee Van Kooten is inmiddels met emeritaat. Hij komt zelf niet uit Urk.

- Advertentie -