18.9 C
Amsterdam

Krimpense dominee linkt corona aan ‘zonden’, krijgt aangifte aan broek

Lees meer

Tegen een ultra-orthodoxe dominee uit Krimpen aan de IJssel is aangifte gedaan van discriminatie omdat hij corona verbindt met enkele ‘wereldse zonden’. Dit schrijft RTV Rijnmond.

In een brief aan het gemeentebestuur omschreef dominee Anthonie Kort het coronavirus als straf van God. Deze straf zou zijn gegeven vanwege ‘wereldse zonden’ en ‘roepende zonden die tegen de scheppingsorde indruisen’.

Leon Houtzager, oud-burgerraadslid voor de VVD, is de man achter de aangifte tegen de predikant van de gereformeerde Mieraskerk. Volgens Houtzager doelt Kort op mensen die abortus of euthanasie plegen, evenals homoseksuelen en transgenders.

Vorig jaar was er veel ophef over de Nashvilleverklaring, die zich expliciet keert tegen de acceptatie van homoseksuelen en transgenders. Deze verklaring werd ook door enkele Nederlandse orthodox-protestantse dominees ondertekend.

‘Maar in deze brief gaat de predikant nog een stuk verder’, aldus Houtzager. ‘Dit is echt een statement om homoseksualiteit aan te pakken. Hij verwacht dat de politiek er iets aan gaat doen.’ Houtzager, zelf getrouwd met een man, wil dat een rechter ernaar gaat kijken.

In zijn brief aan het gemeentebestuur stelt Kort dat de overheid ‘haar regeren’ moet afstemmen op ‘Gods wil en wet’. ‘De overheid dient God te erkennen en de afgodstempels af te breken en de duivelsdienst niet toe te laten.’

Volgens sommige orthodoxe christenen is Mohammed een valse profeet, geloven moslims in een afgod en zijn moskeeën afgodstempels.

Vorige week kwam de dominee overigens ook al in het nieuws, deze keer vanwege zijn angst dat iedereen zal sterven aan corona. Het gaat om een passage in dezelfde brief, waarin Kort schrijft dat ‘als de Heere doorgaat met Zijn gericht, de huizen straks leegstaan omdat er geen inwoner meer is. De dood waart dan rond, zonder enig pardon.’

- Advertentie -