15.8 C
Amsterdam

Donatiecampagne voor Parijse agent die Nahel doodschoot

Lees meer

De Franse mediapersoonlijkheid Jean Messiha, een aanhanger van de extreemrechtse politicus Éric Zemmour, is een donatiecampagne gestart voor de politieagent die dinsdag 27 juni de 17-jarige Nahel doodschoot. Frankrijk is sindsdien het toneel van hevige rellen.

Volgens Le Figaro wil Messiha de concurrentie aangaan met de moeder van Nahel, die ook een donatiecampagne is gestart om onder meer de begrafenis te betalen. Messiha wil meer geld ophalen met zijn donatiecampagne. De teller staat nu op meer dan 875.000 euro.

De 17-jarige Nahel, een jongen met Noord-Afrikaanse roots, werd dinsdag 27 juni aangehouden door een motorpatrouille in Nanterre. Toen Nahel plotseling wegreed besloot een agent een schot af te vuren. Dit schot bleek dodelijk.

De agent in kwestie zit vast. Er loopt een onderzoek tegen hem. Was het schot per ongeluk dodelijk, of maakte hij zich schuldig aan doodslag? Voor veel biculturele Fransen is de dood van Nahel het zoveelste bewijs dat Frankrijk een door en door racistisch land is. De vandalen onder de demonstranten steken auto’s in de brand en plunderen winkels.

Vandalen in Nanterre sloopten ook een Holocaustmonument. Volgens een video van Twitter-account ‘Observatory of Decolonialism’ zeiden demonstranten dat ze een nieuwe Holocaust zouden beginnen. Ze schreven op het monument: ‘We gaan een Shoah maken.’ Daarnaast werden in Sarcelles door Joden gerunde winkels en restaurants in brand gestoken, meldde Radio Shalom.

- Advertentie -