19.2 C
Amsterdam

Dordrecht: nep-Twitteraccount lokale PVV blijkt speeltje van eigen kandidaat

Lees meer

Martijn van den Assem, nummer 8 op de PVV-lijst in Dordrecht, heeft via een nepaccount de afgelopen maanden Twitterberichten geplaatst die zogenaamd namens de PVV Dordrecht werden gedaan. Lijsttrekker Dan van Leeuwen noemt zijn actie ‘niet fraai’.

Van den Assem was twee jaar terug eventjes commissielid van de PVV in Dordrecht. Hij vond dat de PVV-fractie in de gemeenteraad te weinig opviel en heeft geen spijt van zijn nepaccount, omdat die binnen enkele maanden tien keer zoveel volgers kreeg als het officiële account.

‘Alle berichten op het kanaal zijn pro-PVV’, benadrukt Van den Assem tegenover AD Dordrecht.

Maar de PVV Dordrecht is not amused en spreekt van een ‘slinkse’ actie. ‘Een fake account maken en dan daarbij ook nog foto’s zonder toestemming gebruiken van raadsleden van de PVV en net doen alsof je namens de PVV spreekt: dat gaat alle grenzen te buiten.’

PVV Dordrecht heeft de foto van Van den Assem inmiddels van de website verwijderd. Hij kan niet meer van de lijst worden geschrapt, want de kieslijst is immers vastgesteld en kan niet meer worden gewijzigd. De PVV heeft maar één lid: Geert Wilders. Van den Assem kan dus ook niet geroyeerd worden.

- Advertentie -