14.2 C
Amsterdam

Duits coronaprotest gekaapt door extreemrechts, politici bezorgd

Lees meer

In Duitsland worden de coronaprotesten steeds meer gekaapt door rechtsextremisten, wiens bereidheid om geweld te gebruiken groeit. Duitse politici zijn bezorgd, meldt de Duitse tv-zender Deutsche Welle.

De Beierse minister van Binnenlandse Zaken spreekt van een ‘meer dan zorgwekkende’ situatie, want ‘waar het omslaat in extreemrechts, moet de staat duidelijke lijnen trekken’.

Afgelopen weekend demonstreerden tienduizenden mensen tegen het coronabeleid van de nieuwe links-liberale coalitie van de sociaaldemocratische SDP, de Groenen en de liberale FDP. In Hamburg demonstreerden meer dan 10.000 mensen tegen de coronamaatregelen, in Neurenberg ook.

Het is de Duitse inlichtingendienst opgevallen dat zich onder de demonstranten steeds meer rechtsextremisten bevinden. En extreemrechts is meer bereid om geweld te gebruiken, zegt de inlichtingendienst, die dodelijk geweld en moordcomplotten mogelijk acht.

Zo onderzoekt de deelstaat Rijnland-Palts een man en vrouw, in wiens appartement honderden wapens werden gevonden – met name kruisbogen, steek- en snijwapens, evenals gas- en persluchtwapen. Ze worden ervan verdacht hierin te handelen. De politie linkt hen aan extreemrechtse groeperingen.

- Advertentie -