13.1 C
Amsterdam

Duitse inlichtingendienst: Moslimbroederschap gevaar voor democratie

Lees meer

Volgens een rapport van het Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV), de Duitse inlichtingdienst, vormt de Moslimbroederschap een gevaar voor de democratie. Dit meldt de Duitse omroep Deutsche Welle.

De Duitse inlichtingendienst deed onderzoek naar de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, waar de uit Egypte afkomstige Moslimbroederschap activiteiten ontplooit. Hoewel de Moslimbroederschap geen geweld propageert, is de organisatie volgens de inlichtingendienst wel een extremistische groep met politieke idealen die haaks staan op de democratie.

De Moslimbroederschap heeft zich, inspelend op de angst voor Islamitische Staat, de afgelopen jaren naar buiten toe gepresenteerd als een redelijk alternatief voor extremisme. Maar volgens de Duitse inlichtingendienst verhult de organisatie hiermee een extremistische agenda. Doel van de Moslimbroederschap is volgens de Duitse geheime dienst om sleutelposities in de Duitse samenleving in handen te krijgen.

De Moslimbroederschap werkt in Duitsland samen met de koepelorganisatie Diyanet, waar in Duitsland meer dan 900 Turkse moskeeën onder vallen.

- Advertentie -