19.3 C
Amsterdam

Duitse politie doet inval op kantoor van Turkije-gezinde Sabah journalisten

Lees meer

De Duitse politie heeft de regeringsgezinde Sabah-journalisten Ismail Erel en Cemil Albay aangehouden. Zo meldt de nieuwssite Middle East Monitor.

Tijdens de inval werden mobiele telefoons en computers in beslag genomen. Ook de woningen van Erel en Albay zijn doorzocht. Er is nog geen precieze informatie over de redenen voor de huiszoekingen.

De nieuwssite Turkish Minute meldt dat ze op een ‘gevaarlijke wijze persoonlijke informatie’ hebben verspreid. De Turkse regering staat op haar achterste benen en vraagt om de directe vrijlating van de journalisten. In een klacht aan de federale regering sprak het van een “onaanvaardbare aanval op de persvrijheid”.

Het dagblad met hoge oplage “Sabah” wordt beschouwd als de belangrijkste spreekbuis van de regering van de zittende president Recep Tayyip Erdoğan. Net als het tv-station ATV behoort het tot de Turkuvaz Media Group. In 2007 werd het overgenomen door het aan de regering gelieerde conglomeraat Çalık Holding en in 2013 verkocht aan de Kalyon Groep, die loyaal is aan Erdoğan en vooral actief is in de bouwsector.

- Advertentie -