23.5 C
Amsterdam

Duitsland wil meer doen tegen moslimhaat na aanslag in Hanau

Lees meer

De Duitse binnenlandminister Horst Seehofer heeft een panel in het leven geroepen met experts die de regering gaan adviseren over moslimhaat.

De oprichting van dit panel is een reactie op de bloedige aanslag in Hanau, twee weken geleden. Toen viel een extreemrechtse terrorist twee shishalounges aan. Er vielen negen doden.

De ‘onafhankelijke expertgroep tegen moslimhaat’ is niet het eerste panel tegen een specifieke vorm van discriminatie. In Duitsland bestonden al zulke panels tegen antisemitisme en Romahaat.

Dat minister Seehofer een panel tegen moslimhaat in het leven geroepen heeft is opmerkelijk, schrijft Deutsche Welle. De conservatieve CSU-politicus en oud-premier van deelstaat Beieren zei tot 2018 regelmatig dat de islam niet bij Duitsland hoorde. Ook had hij toen geregeld kritiek op het progressieve migratiestandpunt van kanselier Angela Merkel.

De sociaaldemocraten vinden dat de regering nog een stapje verder moet gaan en een speciale commissaris moet aanwijzen om racisme te bestrijden.

- Advertentie -