13.1 C
Amsterdam

Duitsland arresteert Syrische arts om ‘misdaden tegen de menselijkheid’

Lees meer

De Syrische arts Alaa M. zou mensen hebben mishandeld als arts in het militaire ziekenhuis in Homs. Duitse onderzoekers beschuldigen M. van misdaden tegen de menselijkheid. Dit schrijft het Duitse tijdschrift der Spiegel.

Alaa M. is vrijdag opgepakt door de Duitse autoriteiten en zit nu in hechtenis. Hij wordt verdacht mensen in het ziekenhuis te hebben mishandeld. Daarbij zou in 2011 één iemand om het leven zijn gekomen. M. heeft via zijn advocaat de aantijgingen ontkend.

De zaak tegen M. is vorig jaar door der Spiegel en de Arabische nieuwszender al Jazeera aan het rollen gebracht. In totaal hebben vier getuigen verklaringen afgelegd over M., die in 2015 naar Duitsland emigreerde.

Volgens twee getuigen heeft M. samen met een andere arts een man met epilepsie zo hard geslagen en geschopt, dat het slachtoffer overleed. De nabestaanden vonden het slachtoffer een dag later, met bloeduitstortingen op het gezicht en gaten in de schedel.

De Duitse autoriteiten vervolgen meer Syriërs die verdacht worden van oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid. Het gaat om twee mannen die als leden van de Syrische geheime dienst mensen zouden hebben gemarteld en vermoord.

Het regime van Bashar al-Assad heeft tienduizenden politieke tegenstanders opgesloten. Veel gevangen zijn gemarteld, duizenden zijn vermoord.

- Advertentie -