18.5 C
Amsterdam

Duitsland: drie mannen ‘met plannen voor IS-aanslag’ opgepakt nabij Frankfurt

Lees meer

In het Duitse Offenbach zijn drie mannen gearresteerd. Ze worden verdacht van het voorbereiden van een terroristische aanslag, zo maakte de officier van justitie in het ertegenaan gelegen Frankfurt vandaag bekend.

De drie mannen zijn 21 tot 24 jaar. De hoofdverdachte is een Duitser van Macedonische afkomst. Hij zou in het bezit zijn van ‘basiscomponenten voor het maken van explosieven’ en op internet naar vuurwapens zoeken.

De andere twee mannen zijn Turkse staatsburgers, meldt de officier. De drie verdachten zouden een aanslag willen plegen in het Main-Rijngebied, een regio met bekende steden als Frankfurt, Darmstadt en Mainz.

Ze zouden zich eerder al bekend hebben gemaakt als aanhangers van IS. ‘We hebben overeenkomstige verklaringen van vrienden’, aldus een woordvoerder van de officier van justitie in Frankfurt.

Bij de aanhoudingsactie waren 170 politieagenten en speciale strijdkrachten betrokken. De drie verdachten waren al bij de politie bekend. Volgens het parket was er nog geen sprake van een concreet gevaar voor de bevolking.

- Advertentie -