20.5 C
Amsterdam

Duitsland: protest tegen komst minister Marokko

Lees meer

In het Duitse Mülheim an der Ruhr hebben Rif-activisten een sit-in gehouden tegen de komst van de Marokkaanse minister Aziz Akhannouch. De activisten blokkeerden de ingang van een vergaderlocatie waar de minister van Natuur, Landbouw en Visserij zou komen spreken.

Akhannouch en zijn delegatie waren in Duitsland om Marokkaanse Duitsers te interesseren voor investeringen in Marokko. Vijfendertig Rif-activisten deden hun beklag over de ‘dictatuur in Marokko’ tegen Akhannouch, die onlangs zei dat hij tegen de vrijlating van gevangengenomen Rif-activisten is. Zo is Nasser Zafzafi, de leider van de Rif-beweging, tot twintig jaar gevangenisstraf veroordeeld.

De demonstranten kwamen uit Duitsland, Nederland en België en riepen leuzen als ‘Akhannouch, vertel jouw meester dat de Riffijnen niet zijn slaven zijn’ en ‘De Rif is mijn land, Marokko moet opkrassen’. De demonstranten droegen ook spandoeken waarop stond: ‘De Rif is geen Marokko’.

In 2016 braken er anti-overheidsprotesten uit in het Rifgebied, gericht op een verbetering van de leefomstandigheden aldaar. Deze protesten zijn inmiddels grotendeels de kop ingedrukt, hetzelfde geldt voor de vrije verslaggeving hierover.

- Advertentie -