14.2 C
Amsterdam

Duitsland: verbod op Hamas-vlag

Lees meer

De Duitse regering wil de vlag die Hamas-aanhangers gebruiken verbieden, na antisemitische voorvallen tijdens pro-Palestijnse demonstraties in mei.

Alle coalitiepartijen zijn overeengekomen dat de vlag in de ban moet worden gedaan. Een voorstel hiertoe werd ingediend door de CDU van bondskanselier Angela Merkel.

Hamas staat op de lijst met terroristische organisaties van de Europese Unie en de Verenigde Staten.

‘We willen niet dat de vlaggen van terroristische organisaties wapperen op Duitse bodem’, zei Thorsten Frei van de Beierse CSU, de conservatieve zusterpartij van de christendemocratische CDU. Ook de sociaaldemocratische SPD is voor het verbod.

Frei: ‘Ik ben erg blij dat de SPD zich bij ons initiatief heeft aangesloten. Daarmee kunnen we een duidelijk signaal afgeven aan onze Joodse burgers.’

Tijdens de pro-Palestinademonstraties in Duitsland vorige maand werden synagogen aangevallen, Israëlische vlaggen verbrand en antisemitische leuzen gescandeerd.

Duitsland kent vanwege de Holocaust een gevoelige geschiedenis  en steunt Israël. Het land wil antisemitisme keihard de kop indrukken.

Hamas werd opgericht in 1987. De groep nam in 2007, na de terugtrekking van Israël uit de Gazastrook, er de macht over. Sindsdien heeft het verschillende oorlogen met Israël uitgevochten.

- Advertentie -