20.7 C
Amsterdam

Egyptische anti-islamofobiemonitor woedend op Wilders

Lees meer

De aankondiging van Geert Wilders van afgelopen zaterdag om alsnog een Mohammed-cartoonwedstrijd te organiseren haalde het wereldnieuws. Hoewel dit een ‘grap’ bleek te zijn en Wilders zondagochtend al opeens een ‘winnaar’ bekendmaakte, zorgde de cartoonwedstrijd voor enige ophef in de islamitische wereld. Het in Egypte gevestigde Observatorium tegen Islamofobie heeft maandag in een persbericht het initiatief van de Nederlandse politicus veroordeeld.

In zijn reactie benadrukte het Observatorium tegen islamofobie dat de vrijheid van meningsuiting nooit zo ver mag gaan dat ”heilige religies” bespot mogen worden, maar dat het de plicht is van regeringen en overheden om ervoor te zorgen dat religieuze symbolen worden beschermd tegen aanvallen en opzettelijke karikaturen.

‘Het is een regelrechte provocatie van moslimgevoelens in Nederland en over de hele wereld, waarvan extremistische groeperingen profiteren.’

Het Observatorium stelde bovendien dat Geert Wilders een rechtsextremist is, die zich voedt met gevoelens van haat, discriminatie en onderdrukking. Wilders zou zich schuldig maken aan rassendiscriminatie tegen moslims, omdat hij moslims de schuld geeft van alle problemen waarmee Nederland kampt.

- Advertentie -