14.8 C
Amsterdam

Emir Qatar: ‘Kritiek op WK is afgunst en discriminatie jegens Arabieren’

Lees meer

De Qatarese emir Sheikh Tamim bin Hamad al Thani legt de kritiek op zijn land naar aanleiding van het aankomende WK voetbal aldaar naast zich neer als ‘discriminatie en afgunst tegen Arabieren’.

Al Thani zei dit op het World Economic Forum in Davos, dat na twee jaar corona-pauze weer bij elkaar is gekomen. De kritiek op Qatar komt volgens hem vanuit mensen die de Golfstaat ‘niet kennen en ook weigeren het land te kennen’.

Qatar wordt bekritiseerd over de behandeling van arbeidsmigranten die aan de stadions bouwden – waarvan er volgens de Britse krant the Guardian zeker 6.500 zijn gestorven – en de rechten van vrouwen en de LHBT-gemeenschap.

Dat gaat er bij de emir niet in: ‘Er zijn nog steeds mensen die het niet kunnen verkroppen dat een Arabisch-islamitisch land een toernooi als het WK organiseert.’

De leider van Qatar wees erop dat andere landen en regio’s ook grote evenementen hebben georganiseerd, ondanks het feit dat elk van die landen zijn eigen specifieke problemen en uitdagingen heeft.

‘Qatar is net als je eigen land: niet perfect en constant proberend zich te verbeteren, vol hoop op een betere toekomst.’

- Advertentie -