13.2 C
Amsterdam

Engeland verbiedt ‘racistische beddenreclame’ met corona als thema

Lees meer

Groot-Brittannië heeft een advertentie verboden waarin een beddenfabrikant de draak steekt met het coronavirus. Dit meldt de Britse krant the Independent.

De opmerkelijke advertentie van beddenfabrikant Vic Smith Beds verscheen vorige maand in een Noord-Londense krant. In de advertentie is een matras te zien met daarop de Britse vlag en een mondkapje. In het bijschrift staat te lezen:

‘British build beds proudly made in the UK. No nasty imports’ (‘Brits vervaardigde bedden, gemaakt in Groot-Brittannië. Geen smerige import’).

De Britse advertentiewaakhond heeft nu besloten om de advertentie in de ban te doen, nadat mensen hierover hadden geklaagd.

‘De verwijzing naar ‘smerige import’ kun je waarschijnlijk interpreteren als een negatieve verwijzing naar immigratie en ras, en in het bijzonder een associatie van immigranten met ziekten’, aldus de advertentiewaakhond.

Vic Smith Beds heeft inmiddels op de ophef gereageerd. De advertentie zou geen racistisch oogmerk hebben en het ‘multiculturele personeelsbestand’ van het bedrijf zou niet tegen de advertentie hebben geprotesteerd.

- Advertentie -