14 C
Amsterdam

Erdogan: Netanyahu is niet anders dan Hitler

Lees meer

Volgens de Turkse president Recep Tayyip Erdogan is er geen verschil tussen wat de Israëlische president Benjamin Netanyahu doet in Gaza en wat Adolf Hitler deed in nazi-Duitsland. Zo meldt de nieuwssite Turkish Minute.

‘Er zijn geen verschillen tussen de daden van Netanyahu en Hitler. Netanyahu is zelfs rijker dan Hitler, omdat hij kan rekenen op alle vormen van steun vanuit het Westen en de VS’, zijn de exacte woorden van de Turkse president, die hij uitte tijdens een ceremonie in de Turkse hoofdstad Ankara.

De vergelijking met de Duitser die de dood van 6 miljoen Joden, Roma en Sinti op zijn geweten heeft, ging niet onopgemerkt voorbij aan Netanyahu, die Erdogan van repliek diende met een eigen onvervalste genocidebeschuldiging op het sociale medium X.

‘Erdogan, die genocide pleegt op de Koerden en die het wereldrecord van gevangen journalisten handhaaft, is wel de laatste persoon die een morele preek over ons kan houden’, zei Netanyahu.

Het Israëlische leger is volgens hem het meest morele leger van de wereld, dat een strijd levert tegen de meest brute, terroristische organisatie van de wereld, oftewel Hamas-ISIS, dat door Erdogan met lof wordt ontvangen in Turkije, aldus de Israëlische president.

De Turkse president heeft wel vaker uitgehaald naar Israël sinds 7 oktober. Zo noemde hij Israël een ‘terreurstaat’ en zijn collega ‘de slachter van Gaza’, terwijl hij Hamas betitelt als ‘bevrijdingsbeweging’.

Ondertussen zet Turkije wel de handel met Israël voort, ondanks de spierballentaal. Hier werd de Turkse regering eerder om bekritiseerd.

- Advertentie -