15.8 C
Amsterdam

Erdogan spreekt Poetin woensdag in Kazachstan

Lees meer

De Turkse president Erdogan ontmoet morgen zijn Russische collega Vladimir Poetin in de marge van een regionale top in Kazachstan, meldt het ANP.

De twee zagen elkaar vorige maand nog aan de zijlijn van een regionale top in Oezbekistan. Erdogan probeert Poetin en de Oekraïense president Volodymyr Zelensky bij elkaar te krijgen voor nieuwe vredesonderhandelingen, al lijken beide leiders daar door de steeds verdere escalatie van het conflict tussen hun landen geen interesse in te hebben.

Turkije probeert sinds de Russische invasie in Oekraïne een bemiddelende rol te vervullen. Ankara onderhoudt goede banden met zowel Rusland als Oekraïne. Ankara steunt Oekraïne in de oorlog, maar doet niet mee met de sancties tegen Rusland. Eerder kwam met hulp van Turkije en de Verenigde Naties een graandeal tussen de strijdende partijen tot stand.

De Kazachse hoofdstad Astana staat woensdag en donderdag in het teken van een bijeenkomst van de overleggroep CICA, waar 26 Aziatische landen en Egypte lid van zijn.

- Advertentie -