Erdogan tegen fans in Brussel: ‘Jullie zijn onze ogen, oren en armen in Europa’

Lees meer

De Turkse president Erdogan is vandaag in Brussel om met de EU-leiders te spreken over de migratiecrisis.

Buiten hield hij een toespraak voor tientallen toegestroomde fans. ‘Jullie zijn onze ogen, oren en armen in Europa’, was zijn boodschap aan hen. Dat meldt de Turks-Zweedse journalist Abdullah Bozkurt.

Erdogan is in Brussel voor serieuze zaken. Samen met de EU-landen wil hij een oplossing vinden voor de vluchtelingencrisis aan de Turks-Griekse grens. Tienduizenden asielzoekers proberen Griekenland binnen te komen. Ze zijn naar het grensgebied getrokken nadat Turkije aankondigde migranten niet langer te zullen beletten naar de EU te reizen.

In Turkije hebben zich ongeveer vier miljoen Syrische vluchtelingen gevestigd, die het geweld in hun vaderland ontvlucht zijn. In 2016 sloten de EU en Turkije een vluchtelingendeal, waarbij Turkije beloofde – in ruil voor miljarden euro’s – de grenzen dicht te houden.

Gisteren zei Erdogan dat Griekenland de ‘poorten openen’ moet. De Griekse politie probeert de migranten te beletten de grens over te steken en zet onder meer waterkanonnen in. ‘Ik hoop dat ik zal terugkeren uit België met andere resultaten’, zei Erdogan tijdens eentoespraak in Istanbul.

Duitsland is van plan om 1500 vluchtelingenkinderen op te vangen, die nu in vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden zitten. Diverse Nederlandse steden hebben ook aangegeven Syrische vluchtelingenkinderen te willen opvangen, maar minister-president Mark Rutte (VVD) voelt hier niets voor.

- Advertentie -

6 REACTIES

 1. Hij gaat er blijkbaar nog prat op ook… En Amsterdam, Athene, Berlijn, Boedapest, Boekarest, Bratislava, Brussel, Dublin, Helsinki, Kopenhagen, Lissabon, Ljubljana, Londen, Luxemburg, Madrid, Nicosia, Parijs, Praag, Riga, Rome, Sofia, Stockholm, Tallinn, Valletta, Vilnius, Warschau, Wenen en nogmaals Brussel (toch een extra vermelding waard, hé) en zelfs Straatsburg (een totaal overbodige frfkk – lees Franse farce, kassa, kassa) sliepen verder de slaap van de onnozelen….

 2. Dat meneer erdogan met zijn moslim gemeenschap in zijn land blijft.Turkije is maar voor de helft bevolkt dus plaats genoeg voor alle vluchtelingen onder te brengen.Europa heeft niks te maken met moslims en die horen hier ook niet thuis.kost ons miljarden.

 3. 2onezelaars die uulder zegje doen over erdogan als je iets tegen turkije hebt moet ge er niet op vakantie gaan niet naar Turkije blijft dan thuis of ga naar spanje

 4. @ Rik Larrea ___ Ik ben nog nooit in Turkije geweest. Jammer dat ik tien jaar geleden niet ben gegaan,
  om oude gebouwen en kunstwerken te zien. Nu ISIS weer opstaat zal over enkele jaren Turkije het nieuwe
  kalifaat zijn en dan wordt alles vernield.. .. Taliban in Afghanistan : de vraag is welke griezels staan dichter
  bij de middeleeuwen …

 5. Dat ze naar daar blijven er zijn er hier in België genoeg weg er mee dat ze ergens anders gaan ik ga niet gaan werken voor dat hier in België is er armoede door hun zulle alles en eigen volk niets meer werken. Tot ge doodt valt tegen hun klotten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here