21.4 C
Amsterdam

Eritrese migranten bekogelen Haagse politie, riskeren intrekken verblijfsvergunning

Lees meer

In de nacht van zaterdag op zondag hebben Eritrese migranten de Haagse politie met stenen bekogeld. Ze deden dit omdat een concert van de Eritrese popster Kiros Asfaha werd afgebroken. De geweldplegers lopen het gevaar hun verblijfsvergunning te verliezen, meldt het Algemeen Dagblad.

Velen wilden het concert bezoeken zonder daarvoor een kaartje te hebben gekocht. Omdat de situatie gevaarlijk werd besloten de organisatoren om het concert niet meer te laten doorgaan. Dit leidde ertoe dat bezoekers die wél een kaartje hadden betaald ook boos werden.

De politie rukte uit om de orde te handhaven, in zalencentrum Kristal waar het concert had moeten plaatsvinden vandalisme plaatsvond. De politie werd bij aankomst met stenen bekogeld. Tegen de relschoppers werden politiehonden ingezet.

Vijf agenten raakten gewond. Eén daarvan moest in een ambulance worden gepleegd. Eén van de verdachten raakte ook gewond, omdat hij door een politiehond werd gebeten. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Er zijn tot dusverre vier mensen aangehouden.

Op blogs en op social media is fel op de gebeurtenissen gereageerd. Zo spreekt opiniesite de Dagelijkse Standaard over een ‘oorlogsgebied’, hekelt columnist Jan Dijkgraaf het feit dat Omroep West spreekt over ‘jongeren’ in plaats van over ‘Eritreeërs’ en roepen veel twitteraars dat de Eritreeërs ‘terug naar eigen land’ moeten worden gestuurd.

- Advertentie -