16.7 C
Amsterdam

EU tikt Israël op vingers om Palestijnse huisuitzettingen: ‘Onacceptabel’

Lees meer

Sven Koopmans, de speciale vertegenwoordiger voor het vredesproces in het Midden-Oosten voor de Europese Unie en oud-VVD-Kamerlid, heeft Israël op de vingers getikt. Dit, vanwege de vernieling van Palestijnse huizen in de wijk Sheikh Jarrah in bezet Oost-Jeruzalem.

‘Het bouwen van nieuwe nederzettingen, het vernielen van Palestijnse woningen en Palestijnse huisuitzettingen zijn illegaal onder het internationaal recht’, twittert hij hierover. ‘De recente onacceptabele acties (van Israël, red.) brengt iedereen verder weg van de vrede en veiligheid die Palestijnen en Israëliërs allemaal nodig hebben.’

‘De mogelijkheid dat nog meer Palestijnse families uit hun huizen worden geplaatst waar ze al decennialang wonen kan de spanningen aanwakkeren’, staat in een EU-verklaring.

Maandag besloot Israël door te gaan met het bouwen van 1450 woningen voor Israëlische kolonisten in Oost-Jeruzalem. De EU dringt Israël erop aan niet door te gaan met dit plan. Zo wel, dan zou dit ‘de mogelijkheid van Jeruzalem als toekomstig hoofdstad voor beide staten ondermijnen’.

- Advertentie -