24.8 C
Amsterdam

EU legt opnieuw sancties op aan Israëlische kolonisten

Lees meer

De Europese Unie heeft nieuwe sancties ingesteld tegen Israëlische kolonisten en gelieerde organisaties vanwege hun acties op de bezette Westelijke Jordaanoever en het blokkeren van hulp aan Gaza.

De sancties zijn gericht tegen vijf individuen en drie organisaties. De gesanctioneerde personen zijn Moshe Sharvit, Zvi Bar Yosef, Baruch Marzel, Ben-Zion ‘Bentzi’ Gopstein en Isaschar Manne.

De eerste twee, Sharvit en Yosef, worden verdacht geweld tegen Palestijnen te hebben gebruikt en hiermee ook te hebben gedreigd. Marzel en Gopstein zijn prominente figuren in de extreemrechtse, zionistische Lehava-beweging. Ze hebben zich schuldig gemaakt aan racistische acties en het verstoren van Arabisch-Joodse bruiloften. Isachar Manne staat ook op de Amerikaanse sanctielijst. Hij is gelieerd aan de extreemrechtse zionistische groepering Tzav 9 die hulpkonvooien naar Gaza blokkeert. Tzav 9 is een van de organisaties die nu wordt gesanctioneerd, meldt Middle East Eye.

De sancties omvatten een bevriezing van tegoeden, een verbod op het verstrekken van fondsen of economische middelen aan de gesanctioneerden, en een inreisverbod naar de EU.

In april dit jaar stelde de Europese Unie sancties in tegen de extreemrechtse zionistische organisaties Lehava Hilltop Youth. In juni volgden bovendien sancties tegen organisaties die gelieerd zijn aan de bevrijdingsbewegingen Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad.

- Advertentie -