Oud-veiligheidsadviseur VS: Trump vond concentratiekampen China prima

Lees meer

Donald Trump wist niet alleen in een vroeg stadium van de heropvoedingskampen in China, maar had hij er ook geen problemen mee. Dat stelt John Bolton, de voormalig nationaal veiligheidsadviseur onder Trump, in zijn nieuwe boek.

Enkele onthullingen uit Boltons boek The room where it happened, dat volgende week uitkomt, zijn al door de Amerikaanse media gepubliceerd. Zo zou Trump de Chinese president Xi Jinping om hulp hebben gevraagd bij zijn herverkiezing als president.

Een andere onthulling van Bolton: Trump zou er totaal geen moeite mee zou hebben dat China in de westelijke provincie Xinjiang concentratiekampen bouwde. China houdt naar schatting meer dan een miljoen Oeigoeren vast in deze ‘heropvoedingskampen’, waar ze worden onderworpen aan een streng regime.

Trump zou vorige zomer op een G20-top tegen Xi hebben gezegd dat hij gewoon door kon gaan met de bouw van deze kampen. Dit was volgens Trump zelfs ‘exact het juiste om te doen’, aldus Bolton.

De Amerikaanse regering probeert Boltons boek nu te verbieden door middel van een rechtszaak. Trump zegt dat Boltons boek de nationale veiligheid in gevaar zal brengen.

- Advertentie -

1 REACTIE

  1. Ach beiden zijn labiele geesten zoals Trump als Bolton. Bolton moet nu hier niet de schijnheil gaan uithangen want deze rechtsextremist, die het blanke ras superieur vindt, heeft Trump proberen te manipuleren met vals bewijs om een vernietigende aanval op Iran mogelijk te maken. Gelukkig dat Japan Trump ervan kon overtuigen dat het geleverde bewijs van Bolton niet klopte anders was de wereld in brand gezet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here